Ryzlink vlašský PURMICE 2023 "Traditional line" výběr z hroznů MIKROSVÍN suché š. 324
VIIINO • Česká republika • MORAVA • Mikulovská • Perná "Purmice" • Ryzlink vlašský • bílé • MIKROSVÍN
- Popis
- Parametry
Ryzlink vlašský 100%, 36letá vinice
vyzrálé hrozny s malým podílem botrytických bobulí
fermentace v nerezu
zrání 12 měsíců ve velkém dubovém sudu 1.500 l a 1.000 l, zbytek ve starších göncských sudech 136 l
bezcukerný extrakt 23,3 g/l
3.730 lahví v šarži
Víno z naší nejmenší terroirové vinice. Výrazná zlatá barva ukazuje na optimálně vyzrálé hrozny s malým podílem botrytických bobulí. Vůně s projevem zralých rynglí a s tóny kandované citronové kůry. Pevná chuť s bohatou krémovou texturou, na patře s ovocným projevem broskvového kompotu a delším kořenitým závěrem.
Vinice leží na jižním úpatí Pálavy s velkou svažitostí. Jde tedy o svažitou polohu se silnějším půdním profilem, který je tvořen vrstvou karbonátové černozemě, místy střídanou skeletovitou pararendzinou. Půda je bohatší na živiny a vyšší obsah aktivního vápna. Vína z této trati jsou ovocně-minerální a ve vhodných letech i s projevem ušlechtilé botrytidy.
Druh vína | tiché |
---|---|
Barva | bílé |
Obsah cukru | suché |
Odrůda | Ryzlink vlašský |
Ročník | 2023 |
Země původu | Česká republika |
Vinařství | Mikrosvín |
Oblast / Podoblast | Morava • Mikulovská |
Obec | Perná |
Viniční trať | Purmice |
Školení | velký dřevěný sud • göncský sud |
Jakost | výběr z hroznů |
Alkohol | 13,5 % |
Zbytkový cukr | 2,5 g/l |
Kyseliny | 6,7 g/l |
Objem / Hmotnost | 0,75 l |
Kategorie dle definice OIV / cukr | do 4 g/l |