červené

CAMPOFIORIN Rosso Verona IGT 2018 MASI

VIIINOItálieVenetocuvée Corvina 70 %, Rondinella 25 %, Molinara 5 % červené • MASI •

WE 92 • JS 91 • RP 89

Cena
385 Kč
318,18 Kč bez DPH
Dostupnost:
Skladem  10 ks
ks
Kód zboží:
00117
Značka:
VytisknoutDo oblíbených

cuvée Corvina 70 %, Rondinella 25 %, Molinara 5 %
"Baby Amarone" vyráběné metodou tzv. dvojité fermentace, 30 % hroznů se suší cca 6 týdnů, zbytek kvasí v tancích, posléze se obě části spojí a probíhá druhá fermentace
zrání minimálně 18 měsíců ve velkých sudech ze slavonského dubu 90 hl (67 %) a v nových dubových sudech Allier (33 %)

Wine Enthusiast 92 b.
James Suckling 91 b.
Robert Parker Wine Advocate 89 b.

Jedna ze specialit vinařství Masi, která se vyrábí od roku 1964 metodou dvojité fermentace. Červené víno vyrobené z místních odrůd z kopcovitého regionu Valpolicella v Benátsku. Nejdříve je z Veronese odrůd vinifikováno červené víno standardním způsobem, posléze znovu fermentuje s malým procentem polosuchých hroznů stejných odrůd. Využívá se postupů "appassimento – částečné sušení" a dvojité fermentace, které kombinují jednoduchost a půvab se silou a majestátností. Víno je obohaceno o alkohol, barviva, extrakt, elegantní a měkké třísloviny, zároveň i nová aromata. Bohaté, plné, kulaté a sametové víno s potenciálem stárnutí 10 až 15 let. Atraktivní třešňové aroma na nose s příjemnou kořenitostí. Výrazné a harmonické na patře s charakterem zralého ovoce (třešně, ostružiny, švestky). Měkké a dobře strukturované třísloviny, příjemná kyselina, dlouhá dochuť s tóny vanilky, lékořice a kakaa. Ideální společník pro typické italské předkrmy postavené na hoblinách Parmigiano Reggiano a olivách, ale také jako vynikající volba k těstovinám s masovými omáčkami nebo houbami, ke grilovaným nebo pečeným červeným masům, zvěřině. 

Druh vína tiché
Barva červené
Obsah cukru suché
Odrůda Cuvée červené
Ročník 2018
Země původu Itálie
Vinařství MASI
Oblast / Podoblast Veneto
Školení velký dřevěný sud • barrique
Alkohol 13 %
Objem / Hmotnost 0,75 l
Kategorie dle definice OIV / cukr do 4 g/l