Tramín červený 2024 PONTIC moravské zemské víno BALÁŽ "Zimní vrch" suché š. 42-24

Tramín červený 2024 PONTIC moravské zemské víno BALÁŽ "Zimní vrch" suché š. 42-24

VIIINOČeská republikaMORAVAMikulovskáDolní Dunajovice "Zimní vrch" • Tramín červenýoranžové BALÁŽ • PWT 2025 Prague Premium Gold 91 b.

Cena: 319 Kč
Cena bez DPH: 263,64 Kč
Dostupnost: Skladem
Kód zboží: 02391
Značka: BALÁŽ

Tramín červený 100%
rok výsadby 2003, černice, deluviofluviální uloženiny nekarbonátové střední 
5týdenní spontánní fermentace na slupkách v nerezu
po vylisování 10měsíční zrání ve sta
rším použitém barikovém sudu
nefiltrováno
lahvováno 4. 8. 2025

Prague Wine Trophy 2025 Prague Premium Gold 91 b.

Nefiltrované autentické víno. Mladé, svěží, plné života. Oranžové víno. Trend, který přináší živá, přírodní vína, ale vyžaduje dokonalou surovinu i perfektní zpracování. Řada vín Pontic vznikla ve spolupráci mladé generace vinařů z české a rakouské strany. U nás vína vyrábí Jirka Baláž jr., v rakouském vinařství Taubenschuss Markus Taubenschuss. Společné této řadě je mládí, odvaha, ale i zázemí rodinné vinařské tradice a chuť na ni navázat, ale i zanechat svou vlastní stopu. Minulé ročníky jsou zcela vyprodány, exportovali jsme je do Kanady. Pokud jste ještě neochutnali tento styl vína, buďte otevření a vyzkoušejte víno ověřených kvalit dříve než zmizí za hranicemi či ve špičkových restauracích, která ho od nás odebírají.

Výrazná jantarová barva s jemnými sedimenty – nefiltrováno. Na nose čisté, výrazné, odrůdově typický ovocně–květinový projev, tóny vyzrálého peckového ovoce, sušených okvětních lístků růží, studeného čaje, v závěru jemné tóny teplého karamelu a včelího vosku. Na patře suché, plné a komplexní, rozvíjející se osvěžující ovocné tříslo, krémový ovocně–kořenitý projev, neuvěřitelně dlouhá dochuť s tóny sušených čajových lístků a sladkého koření. Velké, komplexní a "přirozené" víno z odrůdy Tramín červený. Doporučujeme k běžnému pití, bílým i růžovým masům, vhodným úpravám červených mas, k letnímu BBQ, tvrdým i měkkým zrajícím sýrům, sušeným masům, kvalitním uzeninámTeplota podávání 12–13 °C.

energetická hodnota: 348 kJ/83 kcal ve 100 ml

Tisknout