VIIINO • Francie • Val de Loire • Grolleau • rosé • SAGET LA PERRIÈRE
Grolleau 100%
12hodinová macerace
fermentace s předčasným zastavením kvašení pro zachování jemného zbytkového cukru s následným 2–3měsíčním zráním na jemných kalech v nerezu
Růžová vína jsou specialitou Loiry. Od suchých až po ty s trochou zbytkového cukru, od tichých až po šumivá – jako sekt nebo crémant. Elegantní a jemně ovocné aroma s tóny čerstvých malin, jahod, červeného rybízu a koření. V chuti příjemně lehké, s hedvábnou strukturou a dokonalou rovnováhou jemné zbytkové sladkosti a aromatické svěžesti. Meloun, artyčoky se zálivkou vinaigrette, Quiche Lorraine (slaný koláč), grilované ryby a drůbež, ovocné koláče nebo letní studené mísy s červeným ovocem (bobule, třešně).