bílé 4–12 g/l

Ryzlink vlašský OŘECHOVÁ HORA 2021 "Traditional line" výběr z hroznů MIKROSVÍN suché š. 120

VIIINOČeská republikaMORAVAMikulovská • Březí "Ořechová hora" • Ryzlink vlašskýbíléMIKROSVÍN

SM Salon vín ČR 2024 • Nejlepší vína ČR 2023/2024 95 b. • PWT 2023 Prague Premium Gold 91 b. • ZM NSV Mikulovské podoblasti 2023 86,33 b. • SM Decanter WWA 2023 90 b. • ZM VVT 2023 86,67 b.

Cena
315 Kč
260,33 Kč bez DPH
Dostupnost:
Skladem  15 ks
ks
Kód zboží:
02142
Značka:
VytisknoutDo oblíbených

Ryzlink vlašský 100%, 9–52letá vinice 
cukernatost při sběru 24,0–27,0 °NM
bezcukerný extrakt 28,5 g/l
fermentace v nerezu, zrání necelý rok na jemných kvasnicích ve velkém dubovém sudu, poté stočeno do nerezu
6.600 lahví v šarži

SM Salon vín ČR 2024
Nejlepší vína ČR 2023/2024 95 b.
Prague Wine Trophy 2023 Prague Premium Gold 91 b.
ZM Národní soutěž vín Mikulovské vinařské podoblasti 2023 86,33 b.
SM Decanter WWA 2023 90 b.
ZM Valtické vinné trhy 2023 86,67 b.

Víno vzniklo z naší nejlepší části vinice. Dlouhé zrání ve sklepě na kvasnicích v nerezovém tanku i dubových sudech dává vínu světlejší zlatou barvu. Typický projev sušených bylin a citrusů jako je červený grapefruit a krvavý pomeranč. Hebká, kulatá chuť propojuje medovou sladkost s jemnou kyselinou a je protkána příjemnými minerálními tóny.

Vinice se nachází ve střední partii Ořechové hory, s jižní expozicí. Půda má větší mocnost a její svrchní část tvoří bohatá černozem. Podloží je kombinací spraše a vápenatých jílů s vysokým obsahem aktivního vápna. Trať je méně vzdušná a v příznivých letech podporuje vznik ušlechtilé botrytidy. Vína z této polohy jsou ovocně-minerální, i s příjemným projevem botrytidy.

Druh vína tiché
Barva bílé
Obsah cukru suché
Odrůda Ryzlink vlašský
Ročník 2021
Země původu Česká republika
Vinařství Mikrosvín
Oblast / Podoblast Morava • Mikulovská
Obec Březí
Viniční trať Ořechová hora
Školení nerez • velký dřevěný sud
Jakost výběr z hroznů
Alkohol 13 %
Zbytkový cukr 8,5 g/l
Kyseliny 7,0 g/l
Objem / Hmotnost 0,75 l
Kategorie dle definice OIV / cukr 4,1–12 g/l